Break Free Traject

Klaar om als vastgelopen arts een nieuwe weg in te slaan, misschien wel buiten de medische sector?

En wil je samen met mij én een groep gelijkgestemde artsen dit avontuur aangaan?

Ontdek in 6 maanden waar jouw vuur van gaat branden en gooi het roer om naar werk waarvoor je 's ochtends uit je bed springt mét tijd voor je privélevenbreak free traject
Een uniek traject voor artsen die op een kruispunt in hun leven staan, waarin 1:1 coaching gecombineerd wordt met de kracht van een gelijkgestemde groep
Herken jij dit?

Jij zit gevangen in de medische tunnel:

X Jouw carrière als arts is niet meer wat je ervan verwachtte en je twijfelt of dit vak nog bij je past

X Je gaat vaak met tegenzin naar je werk en het valt je op dat je in de vakanties een veel leuker persoon bent

X Patiënten helpen is nog best leuk, maar het hele systeem eromheen breekt je op

X Je bent helemaal klaar met de administratieve rompslomp, het werken in een opgelegd keurslijf en het politieke getouwtrek

X Als je thuiskomt na een werkdag ben je chagrijnig, onrustig, vermoeid en niet de liefdevolle ouder/partner die je zou willen zijn

X Je overweegt een totaal nieuwe weg in te slaan, maar dat voelt als weggooien van je carrière

X Wat zullen jouw dierbaren en collega's hiervan vinden?!

X Ook heb je geen idee wat je wél wilt en hoe je dit in hemelsnaam aan moet pakken

Jij verlangt naar een nieuw hoofdstuk in jouw leven:

V Je wilt meer uit het leven halen, energie krijgen van wat je doet en je dromen waarmaken

V Je bent klaar met zelf aanmodderen en wilt grondig uitzoeken welke weg je wilt inslaan

V Je wilt jezelf op 1 zetten en keuzes maken waar jij dat yes-gevoel dan krijgt

V Je wilt werk waarvoor je 's ochtends uit je bed springt mét tijd voor je gezin, hobby's en sociale leven

V Je wilt vol zelfvertrouwen aan het roer staan van jouw leven en schijt hebben aan de wereld om je heen

V Je hebt een stip op de horizon nodig waar je met een duidelijk stappenplan naartoe kunt werken

V Je wilt rust, balans en geluk in het dagelijks leven

V Oftewel: Jij wilt op alle belangrijke gebieden van jouw leven de vrijheid voelen om keuzes te maken waar jouw vuurtje van gaat branden

Blije roer-ommers

Blije
roer-ommers

Tineke durft te streven naar daadwerkelijke verandering, ook als dit betekent dat het artsen vak niet (meer) bij je past. Voor mij is er verandering ontstaan van onmacht naar kracht. Er is gewerkt aan het omzetten van beperkende overtuigingen naar helpende overtuigingen, het ontdekken van mijn eigen kracht en passie, en het lef om zelf aan het roer te staan en keuzes te maken die bij mij passen. De rustige locatie in Friesland en de fijne groep collega’s hebben bijgedragen aan een veilige omgeving om tot een helder plan van aanpak te komen. Ik gun alle artsen die een gevoel van onmacht ervaren, vast lopen of het gevoel hebben de verkeerde weg te bewandelen, dit Break Free Traject.

Milena
Longarts

Door het traject bij Tineke heb ik helder wat er bij me past en welke stappen ik moet zetten om hier te komen. Voor mij betekent dit dat ik een eigen praktijk ga opzetten waarbij ik een combi maak tussen de reguliere en complementaire zorg. De retreat was goed opgebouwd, waarbij Tineke in z’n geheel maar ook persoonlijk begeleidde. Het is een groot voordeel dat Tineke zelf arts is geweest want daardoor begrijpt ze bepaalde dilemma’s goed. Ik vind het een aanrader voor iedere arts die denkt ‘is dit het nou’ om deel te nemen aan dit traject.

Loes
Huisarts

Het Break Free Traject heeft mij opgeleverd dat ik de droombaan waar ik naar zocht heb gevonden, iets wat me zonder begeleiding niet zo snel was gelukt. Voordat ik bij Tineke startte, had ik mijn oude baan al opgezegd, maar wist ik niet wat ik wel wilde. Ik was klaar met aanmodderen en zocht begeleiding om een goede keuze te maken. De retreat heeft me het meest geholpen, dit heeft echt mijn verwachtingen overtroffen. Ik ontdekte dat ik werk deed waar ik goed in was maar wat ik niet per se leuk vond. Hierdoor kostte het werk veel energie. Door het inzicht dat ik de sprong in het diepe moest wagen ben ik bij thuiskomst direct aan de slag gegaan met solliciteren en inmiddels ben ik aangenomen als medical advisor bij een farmaceutisch bedrijf. Ik raad dit traject zeker aan andere artsen aan. Het fijne is dat het niet alleen over werk gaat, maar over het bredere plaatje. En dat Tineke zelf arts is geweest is ook erg prettig, want hierdoor begrijpt ze heel goed waar je doorheen gaat en kan ze je goed begeleiden.

Annemarie
Ziekenhuisarts

Het traject heeft mij onzettend verrast! Door Tineke ben ik gaan inzien dat ik niet gelukkig was in mijn situatie en dat er een stap was die ik niet durfde te nemen door verschillende redenen. Ik heb uiteindelijk het lef gevonden om te stoppen met mijn werk en weer te werken aan mijn droom voor in de toekomst!

Celine

Na mijn burn-out wist ik niet goed wat ik wilde en hoe ik hierin stappen kon zetten. Door Tineke heb ik het vertrouwen in mezelf weer teruggekregen en heb ik nu een nieuwe baan waar ik écht gelukkig van wordt.

Marit

Tineke heeft me laten zien dat je álles kunt doen wat je wilt, waardoor ik besloten heb een eigen bedrijf op te zetten.

Berber
ben jij klaar het roer om te gooien?

Dit is jouw oplossing:

Het Break Free Traject is een uniek traject voor vastgelopen artsen waarin diepgaande 1:1 coaching gecombineerd wordt met de kracht van een groep gelijkgestemde artsen. Hierdoor zal je maximaal transformeren.

Dit krijg je allemaal:

 • Het roer omgooien is een intensief en persoonlijk proces. Daarom ben ik 6 maanden onbeperkt beschikbaar voor jou. Dus geen vaste sessies, maar een op-maat-gemaakt traject waarin we contact hebben zo vaak jij dit nodig hebt. Ik blijf aan jouw zijde tot jij van A naar B bent gereisd. Tot jij op het punt bent waar alles weer kloppend is!
 • Een uitgebreide kick-off sessie waarin we verdiepend kennismaken en een stevig fundament leggen voor het traject.
 • Een 3 daagse luxe retreat met gelijkgestemde artsen (max. 8) op een afgezonderde locatie in de natuur. Door je 100% op jezelf te focussen én contact te hebben met andere artsen, zal je direct verandering ervaren.
 • 2 online terugkom avonden met de groep waarin we ervaringen uitwisselen, kennis opfrissen en de verdieping opzoeken zodat je blijft volhouden en ook na het traject aan het roer van jouw leven blijft staan
 • Een compleet werkboek met alle essentiële opdrachten om patronen te doorbreken, glashelder te krijgen waar jouw vuur van gaat branden en een ijzersterk plan van aanpak te maken waarmee jij jouw leven daadwerkelijk gaat veranderen.


Welk resultaat kun je verwachten?

Na het Break Free Traject:

 • Draai jij niet langer in cirkeltjes en zijn alle puzzelstukjes op hun plek gevallen
 • Heb jij besloten of je wilt blijven of weggaan uit het artsen vak
 • Heb jij beperkende overtuigingen en praktische obstakels overwonnen
 • Sta je vol zelfvertrouwen aan het roer van jouw leven
 • Heb jij voor eens en altijd glashelder waar jouw vuur van gaat branden en welke weg jij te bewandelen hebt
 • Sta jij 's ochtends te trappelen om uit bed te springen omdat je werk hebt dat zit als gegoten mét tijd voor je privéleven
 • Heb jij stap voor stap jouw leven op alle belangrijke vlakken veranderd zodat het totaalplaatje weer klopt en functioneert als een geoliede machine
 • Heb jij schijt aan de mening van anderen en maak jij keuzes waarbij je jezelf op 1 zet
 • Weet jij hoe je op lange termijn on track blijft en kunt bijsturen wanneer je weer van je pad dreigt te raken, waardoor je niet meer keer op keer vastloopt
 • Heb jij weer plezier in het leven en ervaar je dagelijks rust, balans en voldoening


Toen arts, nu ondernemer

Hi! Ik ben Tineke Plat en ik heb 10 jaar na mijn afstuderen mijn carrière als arts definitief beëindigd.

Tien jaar lang bleef ik zoeken naar een oplossing binnen de medische sector, maar iedere keer belandde ik op een pad waar ik totaal ongelukkig was.

Ik switchte van functies binnen het ziekenhuis naar erbuiten. Van arts naar doktersassistent en uiteindelijk werkte ik als leidinggevende op een huisartsenpost.

Toen ik wederom onvoldaan en oververmoeid thuis zat viel het kwartje: Ik deed niet teveel, ik deed het verkeerde.

Dus ik besloot rigoureus te stoppen en te onderzoeken: Wat wil ik in hemelsnaam met mijn leven?!

Ik verdiepte me al jaren in de werking van het menselijk brein en persoonlijke groei en besloot de lessen uit diverse trainingen, cursussen en boeken op mezelf toe te passen. Toen ik zag dat ik hiermee volledig transformeerde wist ik: Hier ga ik mijn werk van maken.

Ik verzamelde al mijn kennis en ervaring van de afgelopen jaren en begon mijn eigen methode te schrijven: DE-ROER-ECHT-OM-METHODE.

Een unieke methode speciaal voor artsen die net als ik op een kruispunt in hun leven staan en willen onderzoeken wat er nu het allerbeste bij hun past.

Het werd een combinatie van de allerbeste elementen uit de positieve psychologie, cognitieve gedrags- en systeemtherapie, persoonlijke ontwikkeling, mindfulness en loopbaan/lifecoaching.

Vervolgens zocht ik een businesscoach om hiermee een bedrijf op te zetten en nu doe ik niets liever dan jou helpen ook het roer succesvol om te gooien zodat alle belangrijke gebieden in jouw leven weer kloppend zijn!

Doorbreek je Brein

Zodra jij overweegt het roer om te gooien probeert jouw brein je te saboteren door allerlei beperkende gedachtes op jouw pad te gooien. De eerste fase van de ROER-ECHT-OM-METHODE is daarom het doorbreken van persoonlijke gedachtepatronen. Alleen als je anders gaat denken, zal je leven er anders uit gaan zien.

Luister naar je Hart

Alle antwoorden waar je naar op zoek bent zitten al in jou. In de tweede fase gaan we samen ontdekken hoe jij contact maakt met jouw intuïtie en hoe je het onderscheid maakt tussen hoofd en hart. Hierdoor zal alle twijfel als sneeuw voor de zon verdwijnen en weet jij straks exact waar jouw vuurtje van gaat branden.

Kom in Actie

Ontslag nemen, solliciteren, een onderneming starten, op ontdekkingstocht gaan in een andere sector; in de laatste fase ga je in actie komen. De ingevingen vanuit je hart gaan we in een plan van aanpak gieten zodat jij jouw leven daadwerkelijk gaat veranderen. Stap voor stap en in jouw tempo.

Volg je hart en gun jezelf dit cadeau waar je levenslang plezier van hebt

Als jij er klaar voor bent om je 100% in te zetten, daadwerkelijk in actie te komen en écht verandering aan te brengen, dan is dit traject voor jou!

Nog even samengevat:

Je krijgt zes maanden grenzeloze op-maat-gemaakte begeleiding totdat jij op het punt bent waarop alle belangrijke onderdelen van jouw leven weer kloppend zijn. We starten in de eerste maand met een uitgebreide 1:1 kick-off en daarna ga je met de groep op retreat. Na de retreat bekijken we samen wanneer, hoe en hoe vaak we afspreken. Full-service; ik ben er altijd voor jou! Ook spreken we 2 keer online af met de groep om elkaar te blijven motiveren en de verdieping op te zoeken waardoor jij het roer om gooien helemaal gaat ownen.

Data van de eerstvolgende retreats:
 • Dinsdag 14 t/m donderdag 16 juni bij het Flinkeboskje in Hemelum (NOG 2 PLEKKEN BESCHIKBAAR)

De investering voor dit traject is 3500 euro inclusief BTW. Betalen in termijnen is mogelijk.

LET OP! Dit is de laatste optie om in te stappen voor de zomerstop. Vanaf september start er een geheel vernieuwd Break Free Traject. Inschrijving hiervoor is vanaf nu mogelijk.


Deelname is altijd op basis van een wederzijdse klik. Vraag een gesprek aan om te ontdekken of het Break Free Traject passend is voor jou.

vraag een persoonlijke match call aan

"Everything you want is on the other side of fear"

– TINEKE

Veelgestelde vragen

Wanneer is dit traject geschikt voor mij?
Dit traject is geschikt voor jou als je bent vastgelopen in je carrière als arts en wilt onderzoeken wie jij bent, wat jij nu werkelijk wilt en hoe je jouw dromen daadwerkelijk kunt realiseren. Zodat jij een zo optimaal mogelijk leven gaat leiden waarin je keuzes maakt die kloppend zijn voor jou en waarin jij zowel in je werk als privé leven dingen gaat doen die je écht leuk vindt.
Wanneer is dit traject NIET geschikt voor mij?
Dit traject geen vervanging voor therapie bij burn-out, depressie of andere psychische/psychiatrische diagnoses. Als je hersteld bent van bijvoorbeeld een burn-out dan is dit traject juist wel geschikt om te bepalen wat je nu wilt in jouw leven en om blijvende verandering door te voeren.
Waarom zit er een retreat in het traject?
Retreats zullen altijd een onderdeel zijn van ieder traject dat ik aanbied. Dit is omdat ik ervan overtuigd ben dat daadwerkelijke verandering alleen tot stand komt door het opdoen van ervaringen en het toepassen van kennis. De klassieke vorm van coaching of therapie bestaat vaak uit gesprekken, maar mijn ervaring is dat dit niet voldoende is om je leven ook daadwerkelijk te veranderen. Kennis vervaagd als je er niets mee doet. Terwijl ervaringen voor altijd in je lichaam worden opgeslagen zodat je het geleerde op ieder moment kunt toepassen.
Is traject vergelijkbaar met loopbaancoaching?
Nee, dit traject is geen loopbaancoaching. Natuurlijk gaat het in de eerste plaats over wat jij wilt op werkgebied. Maar ik geloof dat er meer is dan alleen werken, dus daarnaast gaan we ook kijken wat jij daar buiten nodig hebt om alles met elkaar in balans te brengen.
Ik vind het spannend om een investering te doen, wat nu?
Natuurlijk is het spannend om een investering te doen, al helemaal als het om jezelf gaat. Gek eigenlijk hè? Dat we wel investeren in een heleboel andere dingen, maar als het om onszelf gaat moeten we opeens drie keer extra nadenken. Ik herken het helemaal, ik had dit gevoel ook toen ik in mijzelf ging investeren. Maar bedenk eens wat er met jou gebeurt als je het niet doet. Je leeft dit leven maar 1 keer en is zonde om op een pad te blijven lopen dat niet bij jou past. Dus gun jezelf dit cadeau!
Ik weet nog niet precies wat ik wil, krijg ik daar met dit traject antwoord op?
Jazeker! Een groot deel van de tijd gaan we besteden aan het vinden van het antwoord op de vraag: Wat wil ik nu écht? Ik geloof dat iedereen dit antwoord diep van binnen al met zich meedraagt, dus we gaan ervoor zorgen dat dit ook voor jou straks helemaal helder is.
Wat is het juiste moment om het roer om te gooien?
Het juiste moment komt nooit. We zijn er onbewust heel goed in om dingen uit te stellen. Ken je deze?: Als de kinderen groot zijn, dan ga ik aan mezelf werken. Of: Als ik genoeg geld heb, dan ga ik voor mezelf beginnen. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het juiste moment is vandaag. Just do it!
Wat als ik niet tevreden ben?
Als je er na onze eerste individuele online sessie achter komt dat het traject toch niet passend is, dan krijg je de investering teruggestort. Mocht je op een later moment tegen dingen aanlopen waar je niet tevreden over bent, dan gaan we samen in gesprek om een passende oplossing te vinden zodat je nog steeds het maximale uit het traject kunt halen. 
This is a dismissible bar to use for cookies, announcements etc.